• Чт. Кві 25th, 2024

Акціонерне товариство "Оператор газорозподільної системи "Луганськгаз"

!!! Все буде Україна !!! АT "Луганськгаз" !!! Все буде Україна !!!

Перший крок раціонального та ощадливого використання природного газу

ВідПресцентр

Лис 12, 2021

Встановлено лічильник газу – оплачуєш лише той обсяг газу, який було спожито.

Статистика свідчить, що економія бюджету на оплату за газ після встановлення лічильника може становити від 10 до 30% залежно від кількості газових приладів, що є у споживача.
Сума сплачена за показниками лічильника завжди менша, ніж за середніми показниками – ви платите лише за спожитий вами газ.

Як вибрати газовий лічильник?
Вибір потрібної моделі залежить від кількості газових приладів, що використовуються. Кількість вимірюваного лічильником газу визначається за його номінальною пропускною спроможністю. Наприклад, пропускну здатність газового лічильника з маркуванням G-1,6 становить від 1,6 до 2,5 м3 газу. Відповідно, лічильник з маркуванням G-2,5 розрахований на 2,5 – 4 м3, G-4, відповідно, пропускає 4-6 м3 газу і т.д. Дізнавшись витрати газу за годину використовуваного обладнання в технічному паспорті, можна розрахувати загальну витрату газу та тип газового лічильника.

Наприклад, якщо ви активно використовуєте газову плиту, що витрачає близько 1 м3 газу на годину, рекомендується придбати лічильник з маркуванням G-1,6, а якщо у вас в квартирі встановлена газова колонка, то слід встановити G-2,5.

Перший крок раціонального та ощадливого використання природного газу – встановлення вузлів обліку газу, як індивідуальних так і загальнобудинкових.

Розрахунок за природний газ відповідно до реальних обсягів його споживання. Це значно економить кошти і дає можливість контролювати витрату газу.

//ooloptou.net/4/5729516