• Пт. Кві 19th, 2024

Акціонерне товариство "Оператор газорозподільної системи "Луганськгаз"

!!! Все буде Україна !!! АT "Луганськгаз" !!! Все буде Україна !!!

ЯК ПРИЄДНАТИСЬ ДО ГАЗОВИХ МЕРЕЖ

  • Домівка
  • ЯК ПРИЄДНАТИСЬ ДО ГАЗОВИХ МЕРЕЖ

З 1 січня 2013 року в Україні запроваджена нова модель взаємовідносин між газорозподільними підприємствами та замовниками при виконанні приєднання об”єктів замовників до газових мереж

Приєднатися до газових мереж можна за однією зі схем:

  • стандартне приєднання
  • нестандартне приєднання

Послуга «Стандартне приєднання» введена відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо плати за приєднання до мереж суб”єктів природних монополій» і повністю регламентується і контролюється Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (далі – НКРЕКП).

ЯК ОТРИМАТИ ПОСЛУГУ «СТАНДАРТНЕ ПРИЄДНАННЯ»

Послугою «Стандартне приєднання» може скористатися споживач, якщо потужність його об”єкта газоспоживання не перевищує 16 куб. метрів газу на годину і відстань від точки забезпечення потужності до точки приєднання не перевищує 10 метрів у міській та 25 метрів у сільській місцевості.

Для отримання послуги зі «Стандартного приєднання» замовнику необхідно:

  • написати відповідну заяву;
  • заповнити опитувальний лист;
  • надати документи (копії), підтверджуючі право власності чи право користування замовника на землю чи об”єкт газоспоживання.

Якщо об”єкт газоспоживання підпадає під умови для надання послуги зі «Стандартного приєднання», АТ «Луганськгаз» протягом 15 днів підписує з замовником Договір на приєднання до газових мереж.

Законодавчо встановлено, що газорозподільне підприємство має здійснити весь комплекс робіт по приєднанню до газових мереж за схемою «Стандартне приєднання» протягом 90 днів.

Для пуску газу на об”єкт після надання послуги «Стандартного приєднання», замовнику необхідно:

  • провести комплекс робіт по газифікації власної території та приміщень, як це зробити можна дізнатись в розділі Як прокласти мережі внутрішнього газопостачання;
  • отримати акт розмежування балансової належності газопроводів;
  • укласти договір на постачання природного газу з гарантованим постачальником.

Після проведення всіх робіт і укладання відповідного договору АТ «Луганськгаз» здійснює пуск газу на об”єкт.

ЯК ОТРИМАТИ ПОСЛУГУ «НЕСТАНДАРТНЕ ПРИЄДНАННЯ»

Якщо об”єкт газоспоживання не може бути приєднаний до газових мереж за схемою «Стандартного приєднання», замовник може скористатися послугою «Нестандартне приєднання».

У цьому випадку частину робіт з приєднання до газових мереж виконує газорозподільне підприємство, частину – замовник організовує (замовляє) самостійно.

Послуга нестандартного приєднання надається тоді, коли відстань від точки забезпечення потужності до точки приєднання перевищує 10 метрів у міські та 25 метрів у сільській місцевостях та (чи) потужність об”єкта газоспоживання перевищує 16 куб. метрів газу на годину.

Для замовлення послуги з приєднання до газових мереж, замовник повинен:

  • написати відповідну заяву;
  • заповнити опитувальний лист щодо технічних характеристик об”єкта системи газоспоживання;
  • надати документи (копії), що підтверджують право власності чи право користування замовника на землю чи об”єкт газоспоживання;
  • отримати технічні умови на зовнішнє та внутрішнє газопостачання (протягом 15 робочих днів з дня реєстрації заяви).

На підставі виданих технічних умов, замовник забезпечує розробку, погодження та передачу газорозподільному підприємству проектно-кошторисної документації на зовнішнє газопостачання.

Після отримання від замовника відповідної документації газорозподільне підприємство протягом 10 робочих днів надає замовнику Договір на приєднання до газових мереж. Строк виконання робіт із забезпечення приєднання визначається у договорі. Вартість послуги визначається проектно-кошторисною документацією на зовнішнє газопостачання та є індивідуальною для кожного випадку приєднання.

//shulugoo.net/4/5729516