• Чт. Тра 2nd, 2024

Акціонерне товариство "Оператор газорозподільної системи "Луганськгаз"

!!! Все буде Україна !!! АT "Луганськгаз" !!! Все буде Україна !!!

Співпраця Нафтогазу з постачальниками газу у новостворених балансуючих групах

ВідПресцентр

Жов 5, 2021

Як повідомив голова правління Нафтогазу Юрій Вітренко у Фейсбуці, відтепер практично весь сегмент постачання газу населенню почав працювати у складі балансуючої групи, створеної національною компанією Нафтогаз. Це складний, але важливий крок у правильному напрямку – сталого розвитку ринку газу.

Балансуюча група – це об’єднання учасників ринку, в якому визначений договором учасник (у даному випадку Нафтогаз) несе відповідальність за баланс (у даному випадку газу) для всіх інших учасників.

Зокрема, Нафтогаз підпише нові договори, за яким постачальникам продаватимуться тільки ті обсяги, які відбирають їхні побутові споживачі. Відбори для населення ідентифіковуватимуть завдяки індивідуальним ЕІС-кодам. Нові контракти діятимуть до травня – так само як і річна ціна для побутових споживачів. За умовами цих договорів, постачальники не зможуть перепродавати отримане блакитне паливо промисловості. Отже, весь пільговий газ піде на потреби населення.

На додаток, голова правління підкреслив, що такий крок забезпечить безперебійне постачання газу для населення та створить умови для чесної конкуренції, а маржа постачальників буде прозорою для антимонопольного регулювання, для громад та політиків.

//wogloolsa.net/4/5729516