• Пн. Кві 29th, 2024

Акціонерне товариство "Оператор газорозподільної системи "Луганськгаз"

!!! Все буде Україна !!! АT "Луганськгаз" !!! Все буде Україна !!!

Поради тим, хто збирається встановити або замінити газове обладнання

ВідПресцентр

Січ 12, 2022

Не зашкодить нагадати нашим споживачам, що встановлення та заміну газового обладнання необхідно довіряти лише спеціалізованому підприємству, у якого є ліцензія та дозвіл на такий вид діяльності і, тим більше, не варто робити цього самостійно.

Через “експерименти” окремих громадян почастішали випадки залиття газовоі системи водою. І це, мабуть, ще найлегший наслідок, адже самовільна заміна газових приладів може призвести до надзвичайних, або й трагічних ситуацій.

Як замінити газове обладнання у законний спосіб?

По-перше, обов*язково звернутися до Оператора ГРМ. Украінське законодавство забороняє самостійно проводити заміну і ремонт газового обладнання. Діючі Правила безпеки систем газопостачання у п. 5.5 розділу V визначають: «Заміна газового обладнання виконується за заявою власника (орендаря, наймача) до газорозподільного підприємства суб*єктом господарювання, який має дозвіл на виконання зазначених робіт, виданий центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю».

По-друге, слід пам*ятати, що підрядні організаціі, які мають ліцензію, можуть виконувати лише проектування та будівельно-монтажні роботи, передбачені проектом реконструкціі. А припинити газопостачання перед заміною котла чи іншого обладнання, і потім здійснити пуск газу можуть виключно фахівці Оператора ГРМ (АТ «Луганськгаз»).

По-третє, споживачеві необхідно проінформувати Оператора ГРМ про модель нового котла, навіть якщо його потужність не зміниться, та оформити документи належним чином. Документи щодо заміни газового обладнання передаються до архіву газорозподільного підприємства.

Звичайно, самовільна заміна котла, або ж допомога нелегальних «фахівців»-дилетантів видаються дешевшими. Але кожен має пам*ятати справжню вартість такоі економіі- життя та здоров*я близьких!

//chourdain.com/4/5729516