• Сб. Кві 27th, 2024

Акціонерне товариство "Оператор газорозподільної системи "Луганськгаз"

!!! Все буде Україна !!! АT "Луганськгаз" !!! Все буде Україна !!!

АТ “Луганськгаз” встановив для споживачів 4,4 тис індивідуальних лічильників газу за 2021 рік

ВідПресцентр

Січ 24, 2022

За 2021 рік фахівці АТ “Луганськгаз” встановили для споживачів 4,4 тис індивідуальних лічильників газу згідно Плану розвитку газорозподільної системи,  затвердженого НКРЕКП.

У поточному році компанія планує встановити понад 5 тис приладів обліку.  Обсяг фінансування, схвалений Регулятором на ці роботи, становить майже 8,5 млн грн. Понад 86 % домогосподарств у Луганській області забезпечені комерційним обліком блакитного палива. Термін встановлення лічильників газу в Україні продовжено до 1 січня 2023 року.

Встановлення газового лічильника дає можливість споживачам розраховуватися за природний газ відповідно до реальних обсягів його споживання. Це значно економить кошти і дає можливість контролювати витрати газу.

Споживач газу повинен забезпечити вільний доступ до газових мереж. Для встановлення лічильника слід заздалегідь відсунути меблі, зняти навісні полиці, шафи – прибрати все, що може перешкоджати проведенню сварочних та монтажних робіт. Для власників приватних будинків, де лічильник може встановлюватися не в приміщенні, необхідно за узгодженням з працівниками газового господарства визначити місце встановлення лічильника на межі земельної ділянки.

Встановлювати лічильники мають право виключно підприємства, у яких є відповідні дозволи на виконання газонебезпечних робіт. Однак, необхідно бути уважним під час вибору організації-підрядника, бо нині почастішали випадки шахрайства.

Замовити встановлення лічильника в АТ «Луганськгаз» ви можете за адресами:

м. Сєвєродонецьк, вул. Гагаріна, буд. 87

м. Рубіжне, вул. Мєнделєєва, буд. 42

м. Кремінна, вул. Промислова, буд. 2Б

м. Лисичанськ, вул. Газовиків, буд. 22

м. Попасна, вул. Щербакова, буд. 1а

м. Старобільськ, вул. Залізнична, буд. 41

м. Щастя, вул. Гагаріна, буд. 3А

Встановлення приладів обліку виконуватиметься за рахунок коштів компанії. В разі необхідності заміни газового крану або підвідних шлангів до газових приладів – їх вартість сплачує споживач.