Миття газової плити – палиця з двома кінцями: тут важливо не перестаратися. Слідкуйте за чистотою газової плити, не дозволяйте крихтам та жиру накопичуватися на варильній панелі. Якщо вже вирішили помити плиту, робіть це не раніше, ніж через годину після готування – дайте їй охолонути, не допускайте попадання води і миючого засобу всередину дверцят духовки, для миття використовуйте вологу, попередньо віджату губку, не користуйтесь абразивними засобами для чищення.
Розсікачі можна зняти, протерти і висушити, а ось їхнє посадкове місце протирається тільки сухою губкою.
Мити газовий шланг-підводку, рухати плиту – робити це потрібно вкрай обережно, аби уникнути порушення герметичності з’єднань.
Але якщо ви відчули запах газу, максимально швидко припиніть експлуатацію приладу, перекрийте подачу газу, залиште приміщення та зателефонуйте до аварійної газової служби за номером 104.